KSH PARK21

KSH PARK21

ideeën bekijken

Hoe werkt het?

Heb je een goed en uitvoerbaar idee op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid of circulaire economie? Laat het ons weten. Want wij zijn op zoek naar het Groenste Idee van Haarlemmermeer! Inwoners, instellingen en bedrijven zijn van harte uitgenodigd. De winnaars helpen we graag om hun idee uit te voeren door middel van een financiële bijdrage en begeleiding. Kijk verder op deze website!

Stap 1: uiterlijk 7 april 2016 indienen

Dien je groene idee uiterlijk 7 april 2016 in. Via dit inschrijfformulier kan iedereen in Nederland zijn of haar groene idee inleveren. Wil je weten of jouw idee mee kan doen? Lees dan deze criteria. Snelle indieners die vóór 29 februari hun idee hebben ingediend, maken via loting kans op een WakaWaka Power.

Stap 2: Inspiratie nodig? Kom naar het spreekuur op 23 februari

Voor onze (toekomstige) inschrijvers die nog twijfelen over de inhoud en/of vorm van hun idee organiseren we op 23 februari een bijeenkomst in Parkcafé Groen. Hier kan op een laagdrempelige manier worden gespard met onze ambassadeurs en coaches. Er zijn ook sprekers. De gemeente en NMCX Centrum voor Duurzaamheid zijn aanwezig voor het sparren over jouw idee en het beantwoorden van vragen. Het wordt een avond vol inspiratie! Meld je aan via info@haarlemmermeer.nl.

Stap 3: Maak een projectplan

Na het sluiten van de inschrijving wordt op basis van de criteria gecheckt hoe ‘groen’ de ideeën zijn. De bedenkers van de ideeën die voldoen aan de criteria vragen we vervolgens om een projectplan aan te leveren met daarin het doel, de planning en begroting. Uit deze projectplannen selecteert onze jury de vijf finalisten. 

Stap 4: Promoot je idee!

De vijf finalisten promoten hun idee zelf aan de hand van een campagne in hun eigen fysieke en online omgeving. Wij bieden ze daarvoor aan om een filmpje (van 1 minuut) te maken, om hun verhaal bredere bekendheid te geven. Iedereen mag gedurende drie weken op de vijf finalisten stemmen. De stemmen van het publiek tellen mee voor 40 procent van het totaal aantal punten. Die stem van de jury telt voor 60 procent. De vijf finalisten winnen allemaal een inhoudelijke ondersteuningssessie. Voor de drie winnaars is er daarnaast een geldbedrag om zijn of haar idee te realiseren. Het totale bedrag dat over de drie winnaars wordt verdeeld is 45.000 euro.